Ζωή σαν kwyjibo

Κατηγορία:
Προσπαθώ μέσα από τα θραύσματα να δημιουργήσω κάτι το ολοκληρωμένο. Το μόνο που έχω να επιδείξω είναι μεμονωμένα και περιστασιακά επιτεύγματα και πράξεις που κανείς θα μπορούσε μόνο με αρκετή καλή θέληση να εντάξει σε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πού πηγαίνει η ζωή μου. Εκλάμψεις που δε βασίζονται σε σχεδιασμό, που προσγειώθηκαν σαν μετεωρίτες, χωρίς συνέχεια, συχνότητα, συνέπεια στην εμφάνισή τους.

Σκεφτόμενος χτες τα παραπάνω και πολλά άλλα, έφερα προσωρινά την καταστροφή. Εντάξει, αυτή τη στιγμή κρατάω στα χέρια μου μια ωρολογιακή βόμβα που αναμένεται να σκάσει από στιγμή σε στιγμή και γιαυτό αισθάνομαι πολύ πιεσμένος. Γιαυτό και αυτό το "να τελειώνω" που είπα δεν το έχω βάλει ακόμα σε εφαρμογή - είναι δύσκολο να αφήσεις κάτω τη βόμβα χωρίς να εκραγεί.

Εδώ όμως είναι η διαφορά. Υπό άλλες συνθήκες θα μπούχτιζα αυτό το post με κλαυθμούς και οδυρμούς, αλλά όχι πλέον. Έστω και με αυτά τα θραύσματα, τα σκόρπια, θα το φτιάξω το σχέδιο της ζωής μου, και θα του δώσω δικό του αυτούσιο νόημα. Έστω κι αν το αποτέλεσμα βγει λιγάκι kwyjibo.

Υ.Γ. Να με συγχωρείτε για το εξαφανιζόλ αλλά έτρεχα από δω κι από κει. Μετακόμισα και δεν έχω γρήγορο Internet στο καινούριο σπίτι. Επομένως για λίγο καιρό ό,τι γράφω και διαβάζω από το γραφείο και από το πατρικό μου (όποτε βρίσκομαι εκεί)...
 

12 comments so far.

  1. Ανώνυμος 24/9/07 5:42 μ.μ.
    Εχεις παρατηρησει οτι δεν εισαι ο μονος με ωρολογιακες βομβες στα χερια; αληθεια σου λεω, αρχιζω να απελπιζομαι οταν βλεπω οτι ολοι μας περναμε μια περιοδο "βρασμου" αν θελεις. Τωρα, να συμβαινει αυτο επειδη προσπαθούμε να προσαρμοστουμε στη νεα επαγγελματικη σεζον, να συμβαινει αυτο επειδη πολλοι απο εμας εχουν μπουχτισει, τι να πω, δεν ξερω κι εγω να απαντησω. Φυσικα ειναι καλο που τουλαχιστον εχουμε παρει αποφασεις οπως το "να τελειωνω" που ειπες. Ολα απο καπου ξεκινανε, έτσι; Παντως, γενικότερα βλεπω μια ταση εξαφανισης..ειναι σοβαρα τα πραγματα.
  2. spirou 24/9/07 11:54 μ.μ.
    Kala to skeftesai pantws,ki as kratas wrologiaki vomva.Gia na deixneis aisiodoksi eisai se kalo dromo...min anisixeis gia tipota,oti ginetai ginetai gia ena skopo (thelw na pisteuw).
  3. spirou 24/9/07 11:56 μ.μ.
    aisiodoksia nomiza oti eixa grapsei :p
  4. Ανώνυμος 25/9/07 11:10 π.μ.
    Καλημέρα!! όλοι μας έχουμε ωρολογιακές βόμβες στα χέρια μας... Άλλες είναι έτοιμες να εκραγουν και άλλες μας δίνουν λίγο χρόνο μπας και βρούμε τον προσωπικό μας πυροτεχνουργό και τις απενεργοποιήσει.... :)Τι είναι το "kwyjibo"????
  5. Effie 25/9/07 12:58 μ.μ.
    Βόμβα ξε-βόμβα, εγώ πάντως μια χαρά σε βρίσκω!
    Το να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για όλα εκείνα που (θεωρείς πως) έκανες λάθος, δε βγάζει συνήθως πουθενά - εκτός κι αν, απο το χτύπα-χτύπα, γκρεμίσεις τον τοίχο ;>>>
    Το έχεις πάρει ψύχραιμα το θέμα, οπότε σίγουρα θα τη βρεις την άκρη.
    Κι αν σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο - ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος!!!
  6. exitmusician 25/9/07 7:18 μ.μ.
    life, όταν λέω "ωρολογιακή βόμβα" το εννοώ σχεδόν κυριολεκτικά! Κάτι που όταν σκάσει στη δουλειά (αύριο) θα προκαλέσει χαμό και δυστυχώς δε θα είναι προς όφελός μου.

    Πάντως ειλικρινά πιστεύω ότι η περίιδος βρασμού που περνάει πολύς κόσμος (το έχω παρατηρήσει κι εγώ) αποτελεί επεξεργασία του σοκ που βιώσαμε με τις πυργακιές. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το περάσουμε στα γρήγορα, και πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για τις επιπτώσεις του ή τουλάχιστον να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και ότι τις βιώνουμε τώρα.

    spirou, θα σου πω περισσότερα αύριο που θα μπορώ να μετρήσω τα αποτελέσματα της έκρηξης...

    Λαχανάκι, η βόμβα θα σκάσει και θα είναι μεγατόνων, κι εγώ θα βρίσκομαι στο σημείο μηδέν... Θα προσπαθήσω να μετριάσω τη ζημιά και αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρω. Το kwyjibo είναι περισσότερο από μια λέξη - είναι το concept του να φτιάχνεις αυτό που θέλεις με τους δικούς σου κανόνες, έστω κι αν δεν είναι "ορθόδοξα" φτιαγμένο. Ρίξε και κανένα Google ντε!

    effie, κάπως έτσι. Και ξέρεις κάτι; Έχω βαρεθεί να χτυπιέμαι σαν το χταπόδι. Κάποτε με προφύλασσε από σχόλια και πράξεις τρίτων - never hurt a man who's down - αλλά όχι πλέον.
  7. νατασσΆκι 25/9/07 10:39 μ.μ.
    Δεν είσαι ο μόνος που δεν προλαβαίνει αυτή την εποχή, φίλε μου...
    και χαίρομαι πολύ που το παλεύεις, παρ' όλα αυτά-έτσι θέλει, όχι να μας παίρνει από κάτω! :)

    και να σου ευχηθώ εδώ για τη μετακόμιση, καλή διαμονή και καλό κουράγιο σε όλα (ούτε εγώ δεν σας προλαβαίνω, πια... ;) )

    Καλό βράδυ.
  8. Ανώνυμος 25/9/07 10:50 μ.μ.
    Σήμερα ήταν η έκρηξη βλέπω. Πώς πήγε τελικά? Δε βλέπω να ποστάρεις και ανησυχώ μήπως σε πήραν τα θραύσματα...πι?
  9. Μουσικά Προάστια 26/9/07 1:25 π.μ.
    Με βόμβες ή χωρίς, σου ευχόμαστε πολλά και καλά ταξίδια! Τα Μ.Π. σε χαιρετούν.
  10. Unknown 26/9/07 2:53 π.μ.
    Με την αναζήτηση του kwyjibo πάντως μορφώθηκα και εγώ αν και βλέπω σιμπσονς. Με αρέσει σαν άθλημα το kwyjibo.Το εξασκώ χρόνια
  11. Φράνσις 26/9/07 10:41 π.μ.
    Πρωτον: τι διαολο είναι το kwyjibo;!!! βρε exit;
    Δεύτερον: μετακόμισες! Τυχερουλη! Μακαριε!( τα επιφωνηματα απο μια άχρηστη που ναι μεν μετακομισε, αλλα όχι μονη, με παρεα τις "αρχαιότητες" που λεει κι η αγαπημενη μας μικρη.
    Τρίτον: αυτή η βόμβα θελει να σκασει; Η απλως θελει να αποτρεπει τους ανεπιθύμητους να εισβαλλουν στην επικρατεια σου; Εσύ ξερεις υποθετω, κι αν όχι, θα το μαθεις! Φιλια και καλες απασφαλίσεις(;)
  12. exitmusician 26/9/07 5:03 μ.μ.
    Νατασσάκι ευχαριστώ για τις ευχές! Θα προσπαθήσω να επιστρέψω στα προηγούμενα επίπεδα, ήδη νιώθω ένα ξαλάφρωμα από τη σημερινή έκρηξη - βλέπε καινούριο post!

    Παπί, έγραψα κάτι σχετικά με την έκρηξη...

    Ήρα και Μίμη, τα φιλιά και την αγάπη μου! Χαίρομαι που σας βλέπω να ανεβαίνετε, γιατί το αξίζετε και εσείς στην προσωπική σας ζωή και φυσικά το blog σας με την αποδεδειγμένη αγάπη σας για την ελληνική μουσική.

    Narita, γιαυτό λέω ότι οι Simpsons είναι μεγάλο σχολείο - μαζί με τη Μαφάλντα φυσικά.

    Ξωτικό, το kwyjibo σε μαφαλντικούς όρους προσομοιάζει τις εγωκεντρικές ατάκες του Μιγκελίτο ("Μα πώς μπορεί ένα αυτοκίνητο να είναι τόσο λάθος" και λοιπά παραδείγματα). Ρίξε ένα Google και θα δεις... Όσο για τη βόμβα έσκασε με μειωμένες ευτυχώς συνέπειες - δες το καινούριο post...

Something to say?