Αυτονόητη ανεπάρκεια

Κατηγορία:
Στο τελευταίο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με τους Ράμπο της κακιάς ώρας που ξυλοκόπησαν 35χρονη γυναίκα μπροστά στα μάτια του παιδιού της η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν αν μη τι άλλο άμεση. Ανακοίνωσε ότι οι ψυχάκηδες θα φύγουν από το Σώμα μια και καλή. Επίσης ότι οι αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΑΤ, θα φορούν διακριτικά ώστε οι καταγγέλοντες πολίτες να μπορούν να κάνουν ονομαστική αναφορά εναντίον των αστυνομικών. Και όλα αυτά σε συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοίνωσε την ίδρυση "γραφείου αντιμετώπισης υποθέσεων αστυνομικής αυθαιρεσίας" ή κάπως έτσι.

Με άλλα λόγια, τι είπε ο υπουργός; Ότι μέχρι τώρα οι ψυχάκηδες που δρούσαν με παρόμοιο τρόπο είτε δε φεύγουν καθόλου από το Σώμα είτε επιστρέφουν μετά από ένα χρονικό διάστημα (αρκετό για να περάσει η παραβατική συμπεριφορά τους στη συλλογική λήθη). Ότι ο πολίτης μέχρι τώρα δεν ξέρει ούτε μπορεί να μάθει από πού προέρχεται η αδέσποτη γκλομπιά/ξυλιά/σφαίρα και ο ψυχολογικός/σωματικός εξευτελισμός ή ποιος ευθύνεται για την αδιαφορία και την πλημελλή άσκηση των καθηκόντων των υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας. Ότι επίσης δεν υπάρχει κάποιος εσωτερικός μηχανισμός ελέγχου αυτών των περιστατικών και άρα κάθε ψυχάκιας μπορεί μέχρι τώρα να κάνει ό,τι θέλει και να την σκαπουλάρει άνετα και χωρίς κανένα κόστος.

Αν μη τι άλλο, του υπουργού πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει αυτογνωσία. Όμως, ας αναρωτηθούμε επίσης τι (δεν) έκανε ο ίδιος και οι πριν και μετά από αυτόν υπουργοί για να φτάσουμε στις σημερινές ανακοινώσεις, που για άλλη μια φορά παρουσιάζουν το αυτονόητο σαν κατόρθωμα ή κατάκτηση ενώ στην ουσία υπερθεματίζουν την ανεπάρκεια όλων των επικεφαλής της δημόσιας τάξης τις τελευταίες δεκαετίες.
 

5 comments so far.

  1. KitsosMitsos 23/11/09 8:09 μ.μ.
    Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είναι μια πολύ καλή αρχή. Μακάρι να συνεχιστεί. Μπας και κουνηθούνε λίγο τα "ακούνητα και αμίλητα στρατιωτάκια"...
  2. exitmusician 23/11/09 8:50 μ.μ.
    Ξέρεις κάτι; Έχω βαρεθεί να κάνουμε συνέχεια καινούριες αρχές από δω κι από κει. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει, αν όχι να πρωτοπορούμε, τουλάχιστον να ακολουθούμε με κάποια συνέπεια και συνέχεια και σε ένα επίπεδο ανεκτό. Δε μας αξίζει να φερόμαστε σαν αρχάριοι, ούτε να δείχνουμε ότι είμαστε 40 χρόνια πίσω. Έλεος πια.
  3. Banshee 23/11/09 9:57 μ.μ.
    Εγώ πάλι έχω κουραστεί με τα αυτονόητα αλλά μονίμως εκλείποντα...
  4. Φράνσις 24/11/09 10:36 π.μ.
    Οντως επεστρεψες! Οσο για το τελευταιο περσιτατικό, εγω αθ συμφωνησω μονο εμ τη ντελευται παραγραφο του κειμενου σου, εντελως ομως, και θα σου πω οτι καταγγελιες ,μηνυσεις και αγωγες και αναφορες και ο,τι γουσταρεις προβλεπει η νομοθεσια μας εδω και χρονια exit μου. Το ερωτημα ειναι, ποιοι γνωριζουν τα δικαιωματα τους, ποσο κατανοητη ειναι η διαδικασια υποβολης τω νκαταγγλειων και αμεση η απαντηση της αρμοδιας υπηρεσιας και το κυριοτερο, αν υπαρχει ΒΟΥΛΗΣΗ για εφαρμογη των τεθειμενων. Ενα θα σου πω: τιςπροαλλες κοντεψαν να με λυντσαρουν ΕΠΙΒΑΤΕΣ λεωφορειου, επιδη ατολμησα κα εκανα παρατηρηση στο νοδηγο του, γιατο αναμμενο τσιγαρο που κρατουσε. Ξερεις τι εκανε το καθικι; Σταματησε το λεωφορειο, σηκωθηκε και επικαλεστηκε την αλληλεγγυη των επιβατων προς τον εργαζομενο(αυτον δηλαδη), εδειχνε και τα ξερα του οτι ετρεμαν και καλα ,απ΄την παρατηρηση που του εκανα!!!!! καταλαβαινεις τι σου λεω; Οι ιδιοι οι πολιτες που σε βαρος τους στην τλεικη αυτος παρανομουσε, και εγραφε τηναπαγορευση στ'αρχιδια του, αντεδρασαν υπερ της παρανομιας. Στο λεω αυτο, για να σου πω οτι νομους εχουμε ,γραφεια καταγγελιων εχουμε, σεβασμο στα αυτονοητα δεν εχουμε. Εχω βαρεθει πραγματικα να βλεπω αλλαγες δικονομικες καθε φορα πο υαλλαζει η κυβερνηση. Δεν αντεχω πελον, γιατι ετσι exit μου κανεις δεν γνωριζει τι ακριβως ισχυει. εχουμε χιλιαδες και κυριολεκτω, νομους, οι οποιοι αναθεμα αν εφαρμοζονται. Ειναι οπως το εγραψες:παρουσιαζουν το αυτονοητο(και ηδη προβλεπομενο προσθετω εγω) σαν κατορθωμα). Βοηθεια μας.
  5. exitmusician 24/11/09 11:23 π.μ.
    Banshee, όπως το λες.

    Ξωτικό δε διαφωνώ ότι οι μηχανισμοί υπάρχουν, όμως πότε είδες να οδηγήσουν σε χειροπιαστά αποτελέσματα ειδικά στην Αστυνομία; Όλο κάτι ομιχλώδεις ΕΔΕ διατάσσονται που ανάθεμα κι αν ολοκληρώνονται ποτέ. Άρα και οι παραβάτες μένουν ατιμώρητοι, και οι μηχανισμοί (που όντως υπάρχουν) δεν προστατεύουν τον πολίτη. Το να βαυκαλιζόμαστε ότι εν μία νυκτί θα δουλέψει ένα σύστημα που δεκαετίες τώρα μένει ανενεργό και να ανακοινώνουμε τα αυτονόητα ως κατακτήσεις είναι κάτι που επιτέλους πρέπει να σταματήσει.

Something to say?