Μουσικές αμαρτίες #2

Η μουσική που ακούω στις μέρες μου μέσα στο στρατόπεδο δε διαφέρει από αυτή που ακούω εκτός στρατοπέδου. Κατανοητόν. Η ανάγκη μου να ψάχνομαι μουσικά δε σταματάει όσο είμαι στρατιώτης - τους τελευταίους 2 μήνες έχω κατεβάσει πάνω από 1 GB καινούριας μουσικής. Επίσης κατανοητό. Επειδή όμως αν ακούς, ξέρω γω, μόνο Pearl Jam, Tindersticks, Brett Anderson και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις αυξάνεται επικίνδυνα ο βαθμός απαλεψιάς, η εμβόλιμη παρέμβαση κοματιών που θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει ως "αμαρτίες" ή "παρεκκλίσεις" κρατάει τα μπόσικα και σε φέρνει στον ίσιο δρόμο.

Σε συνέχεια, λοιπόν, τούτου του post συγκέντρωσα 5 + 1 μουσικές αμαρτίες που χαίρομαι να ακούω (και να βλέπω, whenever possible). Όσοι και όσες περιμένετε καμιά γαμάτη μουσικούλα σαν αυτές που μου λέτε ότι βάζω καλό θα ήταν να προσπεράσετε αυτό το post γιατί το βλέπω το εγκεφαλικό να σας έρχεται. Εκτός κι αν γουστάρετε - ακούτε Tzotza και Ξωτικό; lol lol lol


1. Arash feat. Rebecca - Temptation: Μία μίξη Asian και Latin beat, στίχοι στα Ιρανικά από έναν λίγο ανοικονόμητο τύπο (3ος φέτος στην Eurovision), ένα γκομενάκι για πολλά μάτια και ένα ρεφρέν που σου κολλάει στο μυαλό. Ανεβαστικό.




2. Take That - Patience. Ένα από τα καλύτερα comeback singles των τελευταίων ετών (και δεν ήταν λίγα τα comebacks). Τα παληκάρια τα δίνουν όλα και χωρίς τον Robbie - μάλλον ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ο superstar να κλέβει την παράσταση. Εξίσου καλό και το live του κομματιού από τα Brit Awards στο Youtube. A, αρέσει και στον Nicky Wire των Manics (εγγύηση).

Take That - Patience
Ανέβηκε από Take-That-officiel. -


3. Juanes - La Camisa Negra. Πρώην χεβυμεταλάς που θα μπορούσε άνετα να είναι dealer κόκας στη Μπογκοτά, ένα σουρρεάλ video με κάτι βενζινάδες και γέρους να χορεύουν και μια μελωδία που δεν ξεκολλάει. Γελοίο fact: εξαιτίας του τίτλου του (Το Μαύρο Πουκάμισο) συνδέθηκε με Ιταλούς νεοφασίστες που χαιρετούσαν ναζιστικά όποτε ακουγόταν το τραγούδι σε club...




4. Kylie Minogue - Love At First Sight. Φοβερό μπιτάκι (μου θυμίζει το Turn Around των Phats & Small) και η Kylie στα καλύτερά (και τα ομορφότερά) της. Αυτό και το Spinning Around: κορυφή.




5. Madonna - Secret. Bluesy μπιτάκι, ωραίες κιθαριές και η επιτομή της σεξουαλικότητας της Madonna. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...




5+1. ABBA - Waterloo. Μακράν το καλύτερο τραγούδι που έχει κερδίσει ποτέ στην Eurovision. Wishful thinking: διασκευή από τους Manics...



Όσοι καταφέρατε να διαβάσετε μέχρι εδώ και είστε ακόμα ζωντανοί, καταρχήν συγχαρητήρια και κατά δεύτερο σχολιάστε!
 

7 comments so far.

  1. KitsosMitsos 27/9/09 1:53 μ.μ.
    Μια χαρά αμαρτίες είναι αυτές. Να'ταν όλες έτσι...
  2. JoaN 27/9/09 7:52 μ.μ.
    xaxaxaxa sokaristikh h arxh.
    (ena videaki th fora... se pente meres ksana edw:P)
  3. Φράνσις 30/9/09 11:09 π.μ.
    Για καλη μου τυχη, ο υπολογιστης που χρησιμοποιω τωρα εχειεναν τρομο στα βιδεο και δεν τα προβαλλει. Επισης, αγνοησα τα συνδεδεμενα ακουστικα για να μην απθω το εγκεφαλικο που προέβλεψες.Ακου Kylie και Μadonna.Ο Χριστος κι ο δούλος! Βρε ξερεις τι σου χριεαζεται;Η νέα τραγουδαρα των Creed-upcoming.upcoming stroke μου'ρχεται.(Μολις ξεμπερδεψω με τις εκλογες σας ετοιμαζω ποστακι-λουκουμι.Ευχησου μονο να βγω ζωντανη απ΄την εκλογικη μούρλα...) Φιλια.
  4. Φράνσις 30/9/09 11:15 π.μ.
    Μην αρχισεις να χλευαζεις και να βγαζεις τη γλωσσα μικρε :-)))) γιατι μολις ειδα λιγο απ το video της Kylie, και τη ζηλεψα ετσι κουκλαρα που ειναι.Αν και πιο κοντη κι απο μενα! Μετα την επεμβαση στο στηθος ειναι αυτο;(κακια ε; Αλλα σκεφτοαμι την κολλητη μου που εκανε κι εκεινη πριν χρονια μαστεκτομη, και ακομη δεν εχει αξιωθει να δει παλι τα boobies ζευγαρι...)Παντως ειναι θεα η κυρα Kylie, και τσαντιζομαι που το παραδεχομαι!
  5. Φράνσις 30/9/09 12:34 μ.μ.
    Απαντω με απαιχτο βιδεο, (αν δεν μπορεις να το δεις ειναι προβληματικο το link και δεν μπορω να το ανεβασω απο youtube, δεν ξερω πως! Διαφωτισε με) Ετσι για να μαθεις να μας κουνιεσαι με Μαντόνες, τς,τς,τς.
  6. exitmusician 30/9/09 5:46 μ.μ.
    Έτσι! Απενοχοποιηθείτε! Temptation in my heart - I'm burning, I fall apart - when the night falls my heart calls - for love and devotioooon! Yeah!
  7. Raggedy Man 14/10/09 7:56 π.μ.
    Πω πω... τι μου θύμησες τώρα... Νομίζω ο στρατός ευθύνεται για το κόλλημα μου με τα twee τραγουδάκια... Για τη σκοπιά είναι σούπερ...

Something to say?