Πώς να κακομάθετε τη γάτα σας (και να ωφεληθείτε εσείς οι ίδιοι)

Κατηγορία:


Όλοι εμείς που θεωρούμε τους εαυτούς μας ιδιοκτήτες γατών (ενώ στην ουσία είμαστε κτήματά τους - δες π.χ. την παραπάνω φωτό) θέλουμε το καλύτερο για τα τετράποδα φιλαράκια μας: την καλύτερη τροφή, σωστή ιατρική περίθαλψη και πολλή πολλή αγάπη. Μερικές φορές όμως ξεπερνάμε τα όρια της αγάπης για τη γάτα μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε και φτάνουμε σε σημεία που πολύς κόσμος θεωρεί υπερβολικά. Ουδέν κακόν, όμως, αμιγές καλού. Στο παρακάτω άρθρο θα σας παραθέσω δέκα τρόπους (από προσωπική εμπειρία) για να κακομάθετε το τριχωτό σας τέρας και παράλληλα να βγείτε ωφελημένοι εσείς οι ίδιοι.

1. Η γάτα σας σάς δίνει να καταλάβετε ότι θέλει να ανεβεί στην αγκαλιά σας. Παρατάτε ό,τι κάνετε, ανεβάζετε τα πόδια στο τραπέζι, ανεβάζετε τη γάτα στα πόδια και την αφήνετε να κοιμηθεί όσες ώρες θέλει ακόμα κι αν μετά από μισή ώρα αρχίσετε να μη νιώθετε τίποτα κάτω από τα γόνατα.

Θετική πλευρά: γυμνάζετε τζάμπα τους μηριαίους και τους γλουτιαίους.

2. Παραγγέλνετε σουβλάκια και πάντοτε βάζετε στην παραγγελία ένα επιπλέον καλαμάκι κοτόπουλο (χωρίς αλάτι και ρίγανη) για την τετράποδη αγάπη σας.

Θετική πλευρά: τρώτε κι εσείς καλαμάκια κοτόπουλο αντί για παχυντικούς γύρους, δίπιτα κεμπάπ κλπ.

3. Ξυπνάτε κάθε μέρα στις 6:30 το πρωί (including Σαββατοκύριακα και αργίες) για να την βγάλετε στο μπαλκόνι να πάρει τον αέρα της.

Θετική πλευρά: έχετε όλη τη μέρα μπροστά σας!

4. Σηκώνεστε από την καρέκλα του γραφείου και όταν γυρίζετε βλέπετε το μικρό τέρας να έχει ξαπλώσει φαρδύ-πλατύ εκεί που καθόσασταν. Δεν τη σηκώνετε, δεν την ενοχλείτε, αλλά κάθεστε σε διπλανή καρέκλα και δουλεύετε τεντώνοντας υπερβολικά τα χέρια σας για να φτάσετε το πληκτρολόγιο θαυμάζοντας παράλληλα την υπέροχη φάτσα του τέρατος όταν κοιμάται.

Θετική πλευρά: ένα θεραπευτικό stretching μετά από ώρες καθιστικής εργασίας.

5. Όταν ζευγάρια με παιδιά σας ρωτάνε για τη δική σας οικογενειακή κατάσταση αναφέρετε ότι έχετε μια κόρη και ότι αυτή η κόρη είναι γάτα. Χαχανίζετε από μέσα σας με τα γεμάτα απορία μάτια των συνομιλητών σας.

Θετική πλευρά: a good laugh!

6. Όταν χρειαστεί να λείψετε για πάνω από μία μέρα αγγαρεύετε όποιο γνωστό έχετε και δεν έχετε και του δίνετε εξαντλητικές οδηγίες για να μην λείψει τίποτα παραπάνω από το μικρό τέρας πέρα από εσάς. Όταν επιστρέψετε, υπομένετε στωικά τα μπινελίκια με τα οποία το τέρας σας περιλούζει.

Θετική πλευρά: το σπίτι σας έχει πάντοτε κόσμο, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες.

7. Κάθε σεζόν ανανεώνετε την προίκα της, αγοράζοντας καινούριο θρόνο, ονυχοδρόμιο, καλάθι και λοιπά παραφερνάλια.

Θετική πλευρά: τονώνετε την οικονομία της χώρας, που τόσο υποφέρει από την οικονομική κρίση.

8. Βάζετε στο μάτι ό,τι λαστιχάκι, συρματάκι κλπ. κυκλοφορεί κοντά σας για να της το πετάξετε όταν μπείτε στο σπίτι και να χαρείτε σαν ηλίθιος με το παιχνίδι που θα κάνει.

Θετική πλευρά: ποτέ δεν ψάχνετε για λαστιχάκια όταν τα χρειάζεστε.

9. Έχετε μάθει τη γάτα σας να ανεβαίνει στην αγκαλιά σας χτυπώντας ρυθμικά (πατ-πατ-πατ) το μέρος όπου κάθεστε. Όταν το κάνει με την πρώτη, την τρελαίνετε στα φιλιά και τα χάδια.

Θετική πλευρά: θέτετε στέρεες βάσεις για να της διδάξετε πιο χρήσιμες εντολές (νερό - παντόφλες - εφημερίδα).

10. Μιλάτε στη γάτα σας και είστε σίγουρος όχι μόνο ότι σας απαντάει αλλά και ότι μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέει. Το αναφέρετε με περηφάνια σε φίλους, συγγενείς κλπ.

Θετική πλευρά: δε χρειάζεται να περιμένετε σε λίστες αναμονής για το τρελοκομείο - η εισαγωγή είναι άμεση!

Image: www.icanhascheezburger.com / Picture: SlowVegetable / Lol-caption: ToddTheBod
 

6 comments so far.

  1. Ανώνυμος 27/3/09 7:30 μ.μ.
    Νομίζω ότι το νούμερο 10 με καλύπτει!! Γιατί δε σκεφτεστε για κανένα παιδάκι, να λύσετε το δημογραφικό προβλημα της ελλάδας, λιγότερες απαιτήσεις θα έχει (στην αρχή χιχιχιχι)
  2. [Germanos] 27/3/09 11:00 μ.μ.
    Παντα ειχα γατες σπίτι.
    Νομιζω οτι εγω ωφελούμουν περισσότερο απο την συναναστροφη παρά αυτές διοτι το εφημερο και προχειρο κολατσιο που τους προσφερα θα το ευρισκαν και αλλού.
    Καταληγω με φραση του Ροιδη'
    "περιορίσθημεν ήδη από ετών να λέγομεν εις τους αναγνώστας μας παραμύθια περί γάτων, σκύλων, αλόγων και περί Συριανών συζύγων.
  3. KitsosMitsos 30/3/09 1:03 π.μ.
    Αφού υπάρχει πάντα η θετική πλευρά, όλα μια χαρά!
  4. Φράνσις 31/3/09 9:53 π.μ.
    χοχοχοχοχοχο.Δεν εχω γατα δυστυχώς,αλλα αν είχα αθ ημουν χειροτερή σου! Σε διαβεβαιώ.Κολλαω εντελως, και κυρίως με τη συμβουλη περι πατ-πατ και αγκαλιας.Ειμαι ικανη να το κατσιασω στα φιλια.Ειναι σουπερ αγχωλυτικο να θυμασαι. Και εντελως αθορυβο.οχι σαν κατι αλλους που βαρανε τα κομπολόγια για να αποφορτιστουν αυτοι και φορτιζουν τα δικα μας νεύρα.Γκρρρρρ.φιλιά.(Καινουργιο θρόνο;;;;!!!!!!)
  5. Γαλάτεια 8/4/09 2:53 π.μ.
    Να'σαι καλα που μ'εκανες και γελασα!!!! :))
  6. exitmusician 8/4/09 3:34 μ.μ.
    @ laxano
    Μα έχουμε ήδη παιδί! Γιατί γράφω τόσην ώρα; lol πέρασα σε άλλο επίπεδο παράνοιας

    @ Germanos
    Ποτέ η γάτα δε βγαίνει χαμένη από τη συμβίωσή της με τον άνθρωπο. Αν είχει έστω και την παραμικρή υποψία ότι το ισοζύγιο θα ήταν σε βάρος της, θα την είχε κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

    @ Kitsosmitsos
    Always look on the bright side of life λαλαλα

    @ Ξωτικό
    Μιλάμε για τρομερό αγχολυτικό, τόσο που δε φαντάζεσαι. Υπάρχουν στιγμές που γυρίζω σπίτι έτοιμος για εγκεφαλικό και με 10 λεπτά χάδια και παιχνίδι είμαι πιο ήρεμος από ό,τι όταν έφυγα το πρωί.

    @ Γαλάτεια
    Ο,τιδήποτε για να ευχαριστηθεί ο πελάτης lol

Something to say?