Κλασικός Μαραθώνιος my butt

Πήγα που λες ο καημένος προχτές να γραφτώ στον μαραθώνιο της Αθήνας (στη μεσαία απόσταση των 10 χλμ. - μην το παραχέσουμε) και με τρόμο διάβασα ότι οι εγγραφές έχουν λήξει από τις 19 Οκτωβρίου, δηλ. τρεις ολόκληρες εβδομάδες πριν τον αγώνα! Αλλά επειδή είναι μεγαλόψυχοι δέχονται καθυστερημένες εγγραφές, αλλά μόνο σε περιορισμένο αριθμό και καταβάλλοντας €10 για τιμωρία, επειδή είσαι κακό παιδί και αργοπορημένος. Το δεκαρικάκι, βέβαια, επιπλέον του εικοσαρικακίου που κοστίζει το βασικό πακέτο εγγραφής στον αγώνα των 10 χλμ. Τριάντα Ευρώ για να πας να τρέξεις μια ώρα!

Ας πούμε ότι μια τριμελής οικογένεια θέλει να γραφτεί στον αγώνα των 5 χλμ. Με βάση τις οικογενειακές (lol) χρεώσεις που ισχύουν χρειάζεται €70 ο κυρίως εγγραφόμενος (μόνο στο πλήρες πακέτο μπορεί να γραφτεί) και €60 καθένα από τα άλλα δύο μέλη! Σύνολο €190 για μπαμπά και δύο παιδιά, ενώ αν θέλει να έρθει και η μαμά πρέπει να χτυπήσει ένα 15άρι ακόμα (τουλάχιστον). Ωραίος τρόπος για να ξοδέψεις ένα 200άρι σε μία ώρα!

Ρε άσταδιάλα. Αντί να έχετε μια συμβολική τιμή και να γράφετε κόσμο μέχρι την προηγούμενη μέρα, μπας και μαζευτούν καμιά 50αριά χιλιάδες (άνετα) και ξεστραβωθούν τα ζώα που μας κυβερνούν για το ότι σε μια πόλη των 3,5 εκατομμυρίων οι χώροι που μπορεί κανείς να τρέξει ΑΦΟΒΑ και, το κυριότερο, χωρίς να κινδυνεύει να τραυματιστεί είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, βάζετε εξωφρενικές τιμές και deadline ΤΡΕΙΣ εβδομάδες πριν!

Για ποιο λόγο θα ήθελα πολύ να ξέρω ρε μάγκες. Για να παραγγείλετε τα "ηλεκτρονικά τσιπ" που θα χρονομετρούν τα παιδάκια με τους γονείς τους; Αλήθεια, τι σκατά έξοδα μπορεί να έχει ένας μαραθώνιος, και μάλιστα με τεράστιο χορηγό την Alpha Bank; Όμως ο περισσότερος κόσμος ούτε τσιπάκια θέλει, ούτε χρονομετρήσεις, ούτε τίποτα. Να τρέξει θέλει. Για μια φορά το χρόνο να τρέξει έχοντας ως θέα την Ακαδημία και την Ακρόπολη, χωρίς να χρειάζεται να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, κάδους σκουπιδιών και πινακίδες σουρρεαλιστικά τοποθτημένες στη μέση του πουθενά (όποιος έχει προσπαθήσει να κάνει τζόγκινγκ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού με νιώθει). Να τρέξει χωρίς να σιχτιρίζει που ακόμα και χώροι στους οποίους απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων γίνονται αφιλόξενοι επειδή κάποιοι δε μπορούν να πάνε από δω εκεί χωρίς να πιάσουν τιμόνι (βλέπε Πανεπιστημιούπολη). Να αισθανθεί έστω και για λίγες ώρες ότι ζει σε μια πόλη φιλόξενη ακόμα και σε όσους δεν καβαλάνε μηχανή και δεν πιάνουν τιμόνι και ότι βγαίνει νικητής απέναντι σε όσους και όσα τον εμποδίζουν να κάνει αυτό που σε όλες τις πόλεις του κόσμου είναι αυτονόητο.

Θα μπορούσα να μπω στη ζούλα μέσα στον αγώνα και να αρχίσω να τρέχω χωρίς να με πάρει κανείς χαμπάρι αλλά έχω ξενερώσει. Γιαυτό το πρωί της Κυριακής θα είμαι κλασικά στο αγαπημένο μου παρκάκι απέναντι από το σπίτι μου για τα καθημερινά 5 χιλιόμετρα, χωρίς χρονόμετρα και συνδρομές, χωρίς deadlines και πακέτα, παρά μόνο με το iPod.

Και μιας και λέμε για μουσική, το παρακάτω playlist δίνει ρυθμό για ένα έντονο μισάωρο (και κάτι ψιλά):

1. Placebo - Meds
2. Editors - The Racing Rats
3. Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
4. Panic At The Disco - 9 In The Afternoon
5. Razorlight - Somewhere Else
6. Blur - Popscene
7. Oasis - Bring It On Down
8. Kate Nash - Foundations
9. Supergrass - Bad Blood
10. Teenage Fanclub - Star Sign

Photo: flickr / User: stausi
 

8 comments so far.

  1. JoaN 4/11/08 8:44 μ.μ.
    Ότι συμφωνώ. Συμφωνώ! Αλλά άμα τρέξει όλλλλη η οικογένεια, ποιος θα δίνει τα μπουκαλάκια με τους μαγικούς ζωμούς, που θα τους κάνουν να τρέξουν πιο γρήγορα απ τον γείτονα??? Ε? χο
  2. prophet81 5/11/08 10:04 π.μ.
    Γιατί αυτή η Ελλάδα (ή μάλλον όχι η Ελλάδα αλλά κάποιοι από τους κατοίκους της) πάντα να μας πληγώνει?
    Να σου πω την αλήθεια μαραθωνοδρόμους μας έχουν κάνει ούτως ή άλλος με τις συνθήκες ζωής και τη δουλειά που ρίχνουμε! Αφού να φανταστείς ότι και ο Βέγγος περπατάει στις ταινίες του σε σχέση με το τρέξιμο που ρίχνουμε εμείς!!
  3. proserpina 6/11/08 12:19 π.μ.
    Τί να πω...Απαράδεκτοι. 3 βδομάδες deadline και τόσα λεφτά;;; Ελεος.

    Η playlist ωραία κ δυνατή :) Μου θύμισες και το Somewhere Else, καιρό είχα να το ακούσω (και πιστεύω είναι ο,τι πρέπει για το τρεξιμο)
  4. exitmusician 6/11/08 1:19 μ.μ.
    Joan, μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται και οι τύποι που δίνουν νερά και ισοτονικά ποτά κατά τη διάρκεια της διαδρομής - μη χέσω!

    Prophet81 τρέχουμε, αλλά παρόλαυτα είμαστε από τους πιο παχύσαρκους λαούς και πρώτοι στο κάπνισμα παγκοσμίως...

    Proserpina, χαίρομαι που γουστάρεις. Από τα τραγούδια τον ιδανικό ρυθμό για τρέξιμο έχει το Meds, αυτό ήταν το benchmark για τα υπόλοιπα. Όλα όμως είναι ένα κι ένα, ανεξαρτήτως καταλληλότητας για τζόγκινγκ.
  5. prophet81 6/11/08 2:00 μ.μ.
    Η Ελλάδα είναι γεμάτη τέτοιες αντιφάσεις!
    Άλλωστε οι περισσότεροι κάνουνε "αθλητικά" τσιγάρα!!!
    Καλημέρα...
  6. Φράνσις 7/11/08 10:16 π.μ.
    Αφου συνήλθα απ΄τα γελια με το "ασταδιαλα" σε bold,σου γραφω το εξης exit μου: ο πατερας μου ειναι μαραθωνοδρομος, εδω και πολλα χρονια. Τρεχει καθε χρονο στου Λαμπρακη, μας τ εχε ιπρηξει ήδη απ΄τον Αυγουστο(!) γιατι πρεπει να κανει προπονησεις λεει, για να πιασει τουλαχιστον το χρονο που κανει συνηθως. 4 ώρες νομιζω, μην ξεχναμε είναι πουρο :))))) Οσο για το τσιπ, το γνωριζω, οποως και το οτι στην ουσια αυτος /η που θελει να κανει την πουστιά, και να "κλεψει" χιλιομετρα, και σε πληροφορω οτι υπαρχουν πολλοι τετοιοι, στο συλλογο του πατερα μου υπαρχει ενας τετοιος, μπορει να την κανει. Ανετα. Το τσιπ δεν εχω εμπεδωσει ακριβως τι σκατα εξυπηρετει, περα απ την εισπρακτική παραμετρο! Θα τον ρωτησω αν πληρωσε τιποτα, γιατι επειδη παει μεσω του Συλλογου, νομιζω πληρωνει ο Συλλογος του. Δε ξερω. Εγω ειμαι της περιπατητικης σχολης καλο μου, κανω διαδρομο τουλαχιστον 4 φορες τη βδομαδα απο 40 λεπτα, με ταχυτητα 6.0... Και βαρανε οι ροκιες βεβαιως. Προσθεσε και το basket case των Green day, οπωσδηποτε. Και αν δεν κανεις 10 χιλιομετρα χωρις να το καταλαβεις να μη με λενε ξωτικό. Φιλια και να προσεχεις ε;
  7. exitmusician 8/11/08 9:17 μ.μ.
    Χαχαχαχ prophet μου θυμίζεις μια από τις "μεγάλες αλήθειες" που διαβάζω στο μπλογκ του Κάγκουρα:

    - Γιατί καπνίζεις; Εσύ δεν είπες ότι το έκοψες;
    - Αυτό είναι από τα κομμένα...

    χαχαχαχ όλο μαγκιά και ουσία μηδέν.

    Ξωτικό μου, ρώτα τον father, ίσως ξέρει περισσότερα. Ξενέρωσα απίστευτα όμως. Να σου πω, αν αρχίσω να τρέχω στο ρυθμό του Basket Case με βλέπω είτε για παγκόσμιο ρεκόρ είτε κατευθείαν στην εντατική! Φιλιά
  8. KitsosMitsos 10/11/08 9:52 μ.μ.
    Κοίτα να δεις τι γίνεται ρε συ. Κάτι που διαφημίζεται για καλό, στο τέλος... Τι να πει κανείς!!!

Something to say?