Πράσινες οροφές: η συνέχεια

Κατηγορία:
Μετά τη διοργάνωση του πολύ επιτυχημένου συνεδρίου "Πράσινες Οροφές για μια Βιώσιμη Αττική" από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημερώθηκα ότι λειτουργεί σχετικός διαδικτυακός τόπος αφιερωμένος στις πράσινες στέγες στη διεύθυνση http://greenroofs.aueb.gr/.

Ο δικτυακός τόπος προσφέρει χρήσιμο υλικό σχετικά με την πρακτική των πράσινων στεγών. Ξεχώρισα την συνοπτική συλλογή διεθνούς βιβλιογραφίας για το εν λόγω θέμα, που συλλέχτηκε από τον Καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, καθώς και τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το επίπεδο επίγνωσης των κατοίκων της Αττικής για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού.

Ομολογώ ότι το mail με το εξαιρετικά ενδιαφέρον link παρέπεσε μέσα στον χαμό του inbox μου, και το αντιλήφθηκα μόλις τώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, βέβαια, και το ίδιο ισχύει για την αφύπνιση και τη δραστηριοποίησή μας για τη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης που ζούμε.

Photo © greenroofs.aueb.gr
 

4 comments so far.

  1. spirou 20/5/08 6:03 μ.μ.
    Πολύ ωραίο και καλοφτιαγμένο site.Μπράβο σου που το ανέφερες εδώ,δεν ήξερα ότι υπήρχε!
  2. Φράνσις 21/5/08 10:25 π.μ.
    Αχ μωρε exit, σκεφτομαι ποσοι ενοικοι πολυκατοικιών αθ σφαχτουν για τις πρασινες στέγες και ποσες διενέξεις να προκληθουν επειδη οπως παντα υπαρχουν οι κουτοπόνηροι και οι καιροσκόποι. Παντως ο κυριος Νικήτας εχει ακουσει πολλά απ΄τη Lifo κυριως, για τις μισές πρωτοβουλίες του(δηλ. θες οπρασινες στεγες και το χαλι της πλατειας Κοτζια και Ομονοίας το αγνοείς) .Φιλιά.
  3. [Germanos] 26/5/08 10:00 μ.μ.
    ο Επαμεινωνδας Πανας ητο καθηγητης μου στην δεκαετια του 80.

    ΣΝΙΦ μέμορις (τι μου θυμησες)
  4. KitsosMitsos 10/7/08 7:47 μ.μ.
    Πραγματικά πολύ χρήσιμο. Έχω μεγάλη βεράντα και εδώ και καιρό ψάχνομαι για αξιοποίηση με την καλή έννοια. Μέχρι και για φωτοβολταϊκά κοιτούσα, αλλά προτιμώ μια πράσινη ταράτσα...

Something to say?