Συνεννόηση-paella

Κατηγορία:
Μου τη δίνει όταν προσπαθώντας να συνεννοηθείς με έναν άνθρωπο υπό τις εξής συνθήκες:

α) η μητρική του γλώσσα είναι τα αγγλικά
β) τα δικά σου αγγλικά είναι τόσο καλά σαν να ήταν δεύτερη γλώσσα
γ) η τεχνική ορολογία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες
δ) τα θέματα που αναπτύσσεις είναι πολύ συγκεκριμένα

η μόνιμη επωδός σε κάθε απάντηση που σου δίνει είναι "if I have understood correctly". Μεγάλε, σωστά τα καταλαβαίνεις τα εξαιρετικά αγγλικά μου αλλά μάλλον είσαι κομματάκι άσχετος με την ουσία της δουλειάς ή προσπαθείς έντεχνα να λουφάρεις. Κανένα από τα δύο δε θα μου έκανε εντύπωση πάντως, με δεδομένο ότι συζητάμε τα ίδια πράγματα εδώ και 6 μήνες και ενώ συμφωνούμε στις λεπτομέρειες, αυτά που μου στέλνει περιλαμβάνουν είτε α) σημεία εντελώς αντίθετα από τα συμφωνηθέντα, β) πυρότουβλα μεγατόνων που αλλάζουν εντελώς το περιεχόμενο της δουλειάς και κατά διαβολική σύμπτωση ελαττώνουν τη δική του δουλειά στα επόμενα βήματα του έργου. Και άντε πάλι από την αρχή να εξηγώ τα ίδια.

Σημείωση: ο τύπος είναι Αμερικανός που εργάζεται στην Ισπανία και προφανώς έχει πάρει όλα τα χαρακτηριστικά των Ισπανών με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Εξάλλου όπως έχω ξαναπεί, οι τύποι είναι ψηλά στο socializing και στην πλάκα και χαμηλά στην ουσία της δουλειάς.

Πάμε άλλη μια φορά: Dear Frank...
 

7 comments so far.

  1. Ανώνυμος 3/12/07 5:54 μ.μ.
    Dear Exit,If I have understood correctly, you are somehow not satisfied with out collaboration. I am terribly sorry you feel this way. We could perhaps revise the contents of our research. I would be greatful if you could clarify your part a bit more and I will make sure I will read it in between my surfing and paellas sessions.
  2. Charoulita 4/12/07 8:08 π.μ.
    Όχι ότι είναι παρήγορο, αλλά τουλάχιστον με κάποιον άλλης εθνικότητας έχεις και την παρηγοριά της διαφορετικής γλώσσας... όταν δεν την παλεύεις καθόλου με τους ημεδαπούς τι κάνεις;; (Ρητορικό είναι το ερώτημα, απλά για να πω τον πόνο μου κι εγώ) :-) Καλημεεεέρες!
  3. Charoulita 4/12/07 8:10 π.μ.
    Χμ...μάλλον αυτοαναιρούμαι!! Πρωί είναι ακόμα, θα ξυπνήσω!
  4. Pan 5/12/07 12:21 π.μ.
    Πρώτον, συγχαρητήρια για την εκατοστάρα!

    Δεύτερον, γιατί είχα την εντύπωση ότι οι Αμερικάνοι είναι σκυλιά σε ότι αφορά στην δουλειά;
  5. Φράνσις 5/12/07 10:38 π.μ.
    Μήπως πρεπει κι εσυ να χρησιμοποιεις εφεξής τη δικλείδα: if I have understood you correctly? ρε συ exit; Λεω μηπως.Και παλι η μικρη μας αναμαλλιαρα εχει πει το λογακι της. Θυμασαι εκει στο ονειρο της που νομίζει οτι ειναι διερμηνέας στα ηνωμενα Εθνη και προσπαθει αν κανει δύο εκπρορσώπους κρατών αν συννενοηθούν; Ε, σκεψου και την ταινία με τη Νικόλ Κίντμαν ως διερμηνέα και θα φιταξεις μια ωραία σάλτσα!(Δν το παλευω σήμερα, μου λειπετε και στενοχωριέμαι γαμωτι).Αντε!
  6. exitmusician 6/12/07 10:44 π.μ.
    Dear Frank, it is with great annoyance that I am once more writing to remind you of your contractual obligations. If you bugger me once more with your useless requests for clarification, then we should probably arrange a bilateral meeting in Madrid in which I will demonstrate to you the meaning of the expression "shove it up your arse".

    Yours truly,
    Exitmusician

    Charoulita, με τους ημεδαπούς τουλάχιστον μπορείς να καθήσεις 1-2 ώρες και να τα ξεκαθαρίσεις. Με τον τύπο μιλάμε 6 μήνες και δεν τα έχουμε βρει. Go figure.

    Παν, thanks! Μάλλον η Ισπανία τον χάλασε τον φίλο μου. Δεν εξηγείται αλλιώς. Τον βλέπω όλη μέρα να γυρνοβολάει στα tapaτζίδικα και να μην του μένει χρόνος για δουλειά.

    Ξωτικό, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα στη φαρέτρα μου. Τελικά το βλέπω να παίζει παρέμβαση εκ των άνωθεν (Prof.) που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, και τελικά θα κάνουν ό,τι έχουμε συμφωνήσει.
  7. tzotza 8/12/07 1:08 π.μ.
    i'm late to comment as usual..:)))

    κοιτα, δεν με εκπληζει το γεγονος πως μαλλον 'χαλασε' ο κυριος..δεν θελει και πολλα friend exitmusician μου για εναν αμερικανο workalholic να 'χαλασει' εδω στην ευρωπη!!! εδω στην ελλαδα να δεις τι παθαινουνε!!!ισως να ειναι και ενα blessing in disguise!!! (για εκεινους βεβαια!!! :))))

    nitey nite!!!
    :)))

Something to say?