Blog Action Day

Κατηγορία:
Η πρωτοβουλία Blog Action Day έχει στόχο να κινητοποιήσει τους bloggers του κόσμου ώστε να σε μία συγκεμριμένη ημέρα (σήμερα) να αναρτήσουν ένα post σχετικό με το περιβάλλον. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν περίπου δεκαπέντε χιλιάδες blog από όλο τον κόσμο, με εκτιμώμενο αριθμό αναγνωστών περί τα 12 εκατομμύρια.

Από εμένα ένα σύντομο σχόλιο: δεν αρκεί η συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει κανείς ότι εκπληρώνει το χρέος του απέναντι στο περιβάλλον. Σημαντικότερη είναι η αλλαγή της νοοτροπίας και των μέχρι τώρα πρακτικών μας - και αυτό, στο μεγάλο βαθμό που μας αναλογεί, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι δύο κατηγορίες πράξεων δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες. Θετικό είναι να πράττει κανείς όσα περισσότερα μπορεί. Είναι προφανές ότι η σχετική σημαντικότητα και η αμεσότητα του αποτελέσματος των πράξεων είναι διαφορετική, το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους στόχους που εξυπηρετούν. Αφού λοιπόν το πρόβλημα του περιβάλλοντος είναι πολυδιάστατο, το ίδιο πρέπει να είναι και οι δράσεις μας.

 

2 comments so far.

  1. Charoulita 15/10/07 8:00 μ.μ.
    Συμφωνώ προς την ουσία του θέματος... αν δεν ήμουν ακόμα στη δουλειά (ελπίζω να μη σπάσω το ρεκόρ μου των 16 ωρών απόψε) είχα σκοπό κι εγώ να ανεβάσω κάτι σχετικό... αλλά επιφυλλάσσομαι! Ένα θα αναφέρω για μία γεύση, είναι πολύ θλιβερό να παρακολουθείς ελάφια να τρέχουν σε καμμένους λόφους και να αναρωτιέσαι "Μα καλά, τι τρώνε;" Αλλά από την άλλη λες τουλάχιστον έμειναν κι αυτά, ας ελπίσουμε να μη συνεχίζεται η φράση με το ...για πόσο.
  2. Ανώνυμος 16/10/07 1:45 π.μ.
    ολες αυτες οι συμμετοχες με κουραζουν. προτιμω την πραξη. και τα χουμε ξαναπει. και ανακυκλωση κανω και μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιώ περισσότερo από ιδιωτικά ΙΧ ;-p κλπ κλπ

Something to say?