Blog Action Day, pt. 2

Κατηγορία:
Να που με την αφορμή της Blog Action Day το blogging γίνεται για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας στη χώρα μας.

O φίλος nefelikas γράφει σε ένα σχόλιο στο blog του: "Tο θέμα είναι φυσικά να καταφέρουμε κάποτε να δούμε έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή ανεξάρτητων πολιτών (ακόμα κι αν δεν γράφουν σε blogs)". Νομίζω ότι αυτό το εξώφυλλο, και κατ'αντιστοιχία κάθε πράξη που εξασφαλίζει τόσο μεγάλη δημοσιότητα και ευρεία κυκλοφορία, τόσο για τον σκοπό (την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβαλλοντικό ζήτημα) όσο και για ένα από τα μέσα επίτευξης του σκοπού (τα blogs στη συγκεκριμένη περίπτωση) αποτελεί πρώτης τάξης όχημα για την προσέγγιση των ανεξάρτητων πολιτών. Αυτών που δεν έχουν blog και κατά συνέπεια δεν περιορίζονται από το χαρακτηρισμό "blogger", που αγωνιούν για το περιβαλλοντικό ζήτημα, και που σε τελική ανάλυση είναι πολύ περισσότεροι από όσους blogάρουν.

Δεν παρακολούθησα τη χτεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ λόγω φόρτου εργασίας, παρά μόνο το μικρό ρεπορτάζ που υπάρχει στην ιστοσελίδα του καναλιού. Με χαρά άκουσα την εκφωνήτρια να αναφέρεται στην "κοινότητα των bloggers", και όχι σε κίνημα, συνδικάτο και δε συμμαζεύεται. Ελάχιστη προσπάθεια χρειάζεται για να αποφεύγεται η (εσκεμμένη ή μη) χρήση λανθασμένων λέξεων ή εκφράσεων που δημιουργούν συγκεκριμένες εντυπώσεις για τον χαρακτήρα τέτοιων κινητοποιήσεων.
 

5 comments so far.

  1. Pan 16/10/07 11:55 μ.μ.
    Καλό είναι τώρα αυτό;
  2. ΠΡΕΖΑ TV 17/10/07 12:40 π.μ.
    Τωρα μας γραφουν οι εφημεριδες...σε λιγο καιρο ομως θα μας γραψει η ιστορια....
  3. Φράνσις 17/10/07 11:04 π.μ.
    Ρε συ exit, γιατι εμενα με πιανει αλλεργία μ'αυτο το¨"κοινότητα των bloggers"; Οαλ αυτα τα συλλογικα μου δημιουργουν μια ταση φυγης γαμωτο. Μου φαινεται πως μονιμως και υπογειως, θελουμε ολοι να ανήκουμε καπου για να ξεπερασουμε το αίσθημα της μοναξιάς. Δεν ξερω ποσοι blogαρουν, απ'ό,τι εχω διαβασει , παρα πολλοί! Μηπως αυτο είναι α΄λλη μια ψευδαισθηση συμμετοχής και δράσης; Λεω μήπως.Κια οσο σκεφτομαι και τον ... Μπένυ που αναφερθηκε κι αυτος στους bloggers, κατι μ'επιασε εκεινη τη στιγμή. Είμαστε target group, ε;Βοήθεια μας.(το κωλοκρατος δεν μας αφήνει νάγιασουμε αναφορικα με το περιβαλλον, αφου δεν αδειαζουν τους καδους ανκύκλωσης και οταν θες ναριξεις εκει ανακυκλωσιμα υλικα, δεν χωρανε! ΠΟυ τα ρίχνεις; Στους κοινούς καδους. Είναι οπως το εγραψες, αλλαγη νοοτροπίας χρειαζεται.
  4. Ανώνυμος 17/10/07 5:11 μ.μ.
    Εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι να μην γίνει προσπάθεια εκμετάλλευσης από πουθενά.
  5. exitmusician 17/10/07 9:37 μ.μ.
    Έχει και τα καλά του στοιχεία, pan. Τη δημοσιότητα την εκμεταλλεύεσαι ο ίδιος με θετικό ή αρνητικό τρόπο.

    Πρέζα, ας βοηθήσουμε να αλλάξουν ορισμένες καταστάσεις και νοοτροπίες κι ας μη μας γράψει η ιστορία...

    Ξωτικό ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Καταρχήν νομίζω ότι η ιδιότητα της κοινότητας δεν αποκτάται (όπως αυτή του κινήματος) αλλά υφίσταται εκ των πραγμάτων. Άρα, η κοινότητα των bloggers υπάρχει από τη στιγμή που υπάρχει ένας ικανός αριθμός bloggers στην Ελλάδα. Ότι είμαστε target group το έχω ξαναπεί και το πιστεύω. Είναι στο χέρι μας το πώς θα γίνουμε και pressure group χωρίς να πρέπει να προχωρήσουμε σε οργανωσιακή δομή κινήματος.

    Akamas, μεγάλο στοίχημα αυτό και δύσκολο να κερδηθεί, ιδιαίτερα όταν καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει αφού δεν περιορίζεται από κανονισμούς που θα μπροούσαν π.χ. να διέπουν ένα κίνημα bloggers.

Something to say?