Μαύρη διαμαρτυρία

Κατηγορία:


Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Αποδοκιμάζουμε το αίσχος χωρίς πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

συμπληρώνω το κείμενο με δικό μου σχόλιο...

Η διαμαρτυρία πρέπει να έχει στόχο και εμάς τους ίδιους. Γιατί σε λίγο καιρό:

- πάλι κάποιοι επιτήδειοι που ζουν ανάμεσά μας θα λιγουρευτούν εκτάσεις-φιλέτα που θα έχουν δημιουργηθεί, πάλι θα "συνεργαστούν" με δικηγόρους που βρίσκονται ανάμεσά μας, υπαλλήλους της Πολεοδομίας που είναι συγγενείς και γνωστοί μας, και δεν ξέρω γω με ποιους άλλους συμμετέχουν στα κυκλώματα, για να κατασκευάσουν πλαστά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας των εκτάσεων ή κληρονομιάς, και πάλι θα σηκώνουν βίλες νυχτιάτικα.
- πάλι θα ψηφίζουμε δημάρχους και νομάρχες με κριτήρια οποιαδήποτε πέραν της πολιτικής τους πρότασης. Στο χωριό της συντρόφου μου, που σώθηκε 2-3 φορές από τις φλόγες την τελευταία στιγμή και κυρίως χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων, ο αντιδήμαρχος που εξελέγη από τους δημότες, αυτή τη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης παραθερίζει στη Σαντορίνη...
- πάλι θα πληρώνουμε 250 και 300 Ευρώ τη βραδιά σε resort που όλως τυχαίως έχουν σηκωθεί δίπλα ή μέσα σε δάση, πάλι θα πληρώνουμε 20 Ευρώ το ποτό στα club της παραλιακής που καταπατούν αισχρά τον αιγιαλό, πάλι θα γεμίζουμε τους κάδους ανακύκλωσης με κοινά σκουπίδια.

Συνεπώς, δεν αγανακτούμε μόνο με την μνημειώδη ανυπαρξία των συντεταγμένων οργάνων του κράτους, παρά την επίκληση της εξωτερικής απειλής (που προσωπικά δε μου φαίνεται παράλογη, και της οποίας η ισχύ μένει να αποδειχτεί), αλλά και με τη δική μας συμπεριφορά στην πορεία της ιστορίας του τόπου. Και αυτή δυστυχώς δε μαυρίζεται στις εκλογές.
 

10 comments so far.

  1. Φράνσις 27/8/07 10:20 π.μ.
    Εγω ξερεις τι λέω; οταν έρθει η μερα που αθ ρίξουμε "τον" ψήφο μας που λενε συνεχως οι αγραμματοι αρχομανεις, να ξεορυμε πολυ καλα που θα την ρίξουμε τη ρημαδα, γιατι αν η δημοκρατια είναιατελες πολίτευμα είναι και το προτιμότερο μεταξυ των εναλλακτικών! Δεν εχω να πω τιποτα αλλο, επι 3 μερες σκουπίζω σταχτες απ΄τις βεραντες και μενω κοντα στο βουνό... ελπιζω οτι δε θα ζώσω αυτο που παρατηρω απλως τοσες μέρες. να εχεις καλη και ασφαλή μερα..
  2. ΠΡΕΖΑ TV 27/8/07 10:54 π.μ.
    Μια μουτζα και στους 300 της Βουλης...αλλα και σε αυτους που θα ξαναψηφιζουν τους ιδιους.
  3. Mauve_All 27/8/07 10:58 π.μ.
    Συμφωνώ με τον PrezaTV, ενός λεπτού μούτζα έξω από τη Βουλή, να μια ωραία εικόνα για τα κανάλια.
  4. Φράνσις 27/8/07 1:20 μ.μ.
    σφήνα-σχόλιο στο προηγούμενο ποστ σου.Θυμηθηκα το στίχο της Κικής Δημουλα¨" Θε μου τι δε μας περιμένει ακόμα" ...Εύχομαι να επαληθευτεί,και οι βροχε΄ς δεν εχουν ερθει ακομη exit.Και για να θυμηθω την αγαπημενη μας μικρη, θυμασαι εκει που γυριζουν απ΄τις διακοπες και λεει η Μαφαλντα στη μανα της οτι θα ήταν υπεροχο να γυριζχουν καποια φορα απο διακοπες και να εχει καλυτερέψει η χώρα. Και της απανταει αυτή: η χώρα θα καλυτερέψει αν πανε διακοπες αυτοι που μας κυβερνούν.... τους οποιους αναδεικνύουμε εμεις, γαμω την καλπη μου! Να προσεχεις, και εδω είμαστε.
  5. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ 27/8/07 4:55 μ.μ.
    "KΑΨΑN THN EΛΛΑΔΑ. KΑΨE TOYΣ KΑI EΣY!
    KΑMIΑ ΨHΦOΣ ΣE NΔ KΑI ΠΑΣOK .
    ΔIΑΛEΞE KΑI ΨHΦIΣE ΑΛΛO KOMΑ.
    OXI ΑKYΡΑ-ΛΕΥΚΑ

    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΕ SMS KΑI E-MAIL
    ΒΑΖΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ."

    Πάρτε το πιο πάνω κείμενο και στείλτε το παντού. Απλό. Κατανοητό Και το μόνο που θα τους πονέσει.
  6. Charoulita 28/8/07 9:51 π.μ.
    Δε συμφωνώ με τη μούτζα στη Βουλή... γιατί είναι σα να ακυρώνουμε τον εαυτό μας... Εμείς τους εκλέξαμε τους κυρίους... είτε για να μην τρίζουν τα κόκκαλα του παππού που όλη οικογένεια ψηφίζει ένα κόμμα είτε για να διοριστεί κάποιο ανήψι στο δημόσιο... είτε με τα άκυρα ή την αποχή μας. Πόσοι πραγματικά ψηφίζουν βάσει πολιτικής σκέψης και πόσοι τυχαία ή βάσει προσωπικού οφέλους; Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν γιατί σαν κοινωνία τα συντηρούμε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμείς τους εκλέξαμε για να είναι η συλλογική εικόνα μας.
  7. Ανώνυμος 28/8/07 10:02 π.μ.
    Μα τον ακυρώνουμε τον εαυτό μας, όπως και τις επιλογές μας τόσα χρόνια. Διαμαρτυρόμαστε για την ανυπαρξία του κράτους αλλά και αγανακτούμε για τη δική μας συμπεριφορά στο θέμα της επιλογής των κυβερνώντων και στην προσωπική μας ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.
  8. doctor 28/8/07 10:06 π.μ.
    Μετά τον πόνο, μετά την οδύνη αρχίζουμε δράση για να σώσουμε ό,τι απέμεινε.

    ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

    doctor
  9. david santos 31/8/07 12:32 π.μ.
    Thanks for posting.

    Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

    David Santos
  10. exitmusician 31/8/07 2:34 π.μ.
    David Santos, thank you for your concern and for honouring this blog with your presence.

Something to say?