Είναι εκπληκτικό...

...το να περιπλανιέσαι στο Internet ψάχνοντας βιβλιογραφία για fast time simulation και να βρίσκεσαι ξαφνικά και εντελώς μα εντελώς τυχαία μπροστά σε ένα πρωτόλειο blog εποχής '98-'00 που ανήκει σε πρώην συμμαθητή σου. Ένα παιδί με το οποίο δεν είχα ιδιαίτερα στενές σχέσεις, που οι παρέες μας δεν μας έφεραν ποτέ κοντά αλλά που πάντοτε ένιωθα ότι κάπου οι τροχιές μας ίσως τμηθούν.

Κι έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις μέσα από λίγα κειμενάκια ότι ο παρανοϊκός εκείνος άνθρωπος που άκουγε Savatage, έπαιζε Advanced Dungeons and Dragons και ασχολούνταν με wicca μπορεί να έχει τόσα κοινά σημεία με εσένα που άκουγες indies, διάβαζες Μαφάλντα και ονειρευόσουν ότι θα γίνεις αστροφυσικός. Και πώς η κοσμοθεωρία του, όπως εκφράστηκε και αποτυπώθηκε στο internet πριν 9 χρόνια, δεν διαφέρει σε πολλά σημεία από το δικό μου συνονθύλευμα σκέψεων, αρχών και επιθυμιών που τόσα χρόνια προσπαθώ να το πλάσω και να του δώσω μια μορφή έστω και ελάχιστα στέρεη ώστε να μπορώ να πατήσω πάνω του και να προσπαθήσω να φτάσω λίγο ψηλότερα.

Διαβάζοντας τα κείμενά του ολοκληρώθηκε ένας κύκλος που, παρότι δεν απαίτησε ποτέ επιτακτικά να κλείσει και που αγνοούσα την ύπαρξή του, με έκανε να αισθανθώ συγκίνηση και μια μικρή ανακούφιση τώρα που έκλεισε. Τίμο, να είσαι καλά όπου κι αν βρίσκεσαι...

Mood: Touched with emotion

 

2 comments so far.

  1. Pastaflora 14/4/07 10:51 μ.μ.
    ώρες - ώρες δεν σε εκπλήσσει το διαδίκτυο με τους κύκλους που κάνει και τους ανθρώπους που ξανασυναντάς ανακαλύπτοντας συχνά παράλληλες (όχι απαραίτητα χρονικά) πορείες;
  2. exitmusician 14/4/07 10:58 μ.μ.
    Είναι φανταστικό. Και είναι ακόμα πιο μαγικό όταν γίνεται τυχαία, ψάχνοντας για κάτι εντελώς άσχετο. Ή όταν σε ένα προωθημένο e-mail ανακαλύπτεις παλιούς φίλους, συμμαθητές κλπ. (μου έχει τύχει 2-3 φορές).

Something to say?